Wednesday, July 08, 2015

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥνασπισμόςΜΥΡωδιάςΑριστεράς, Αλεξης Τσίπρας σε διάγγελμά του αναγγέλλει ότι η Ανάπτυξη ήρθε, όπου να 'ναι. Η χώρα μετά από θυσίες που έκανε ο Λαός θα βγει περήφανα στις Αγορές, μετά την αξιολόγηση της Τρόικας που είναι σίγουρος ότι θα είναι θετική. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ψηφιστεί ο 35621 εφαρμοστικός νόμος, έτσι ώστε να διαφυλαχτεί η συμφωνία που υπογράφτηκε τον Ιούλιο του 20125 και έσωσε την πατρίδα από το χάος. Ζητάει δε από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Μάκη Βορίδη, να εφαρμόσει το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο, έτσι ώστε να η ψηφοφορία να διεξαχθεί με την ίδια Τάξη, όπως την προηγούμενη φορά.

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σταύρος Θεοδωράκης απαντά στην οξύτατη κριτική του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας

 "Απο σπου κιοσπου νομίζει ο κύριος Λαφαζάνης ότι μπορεί να σύρει την πατρίδα μας στη Δραχμή. Αυτή είναι μια πράξη προδοσίας. Και επιτέλους το ΠΟΤΑΜΙ θα σβήσει μια και καλή τον ΣΠΙΝΘΗΡΑ".

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Α΄Αντιπρόεδρος και προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγγέλλει το λόμπυ της Δραχμής, στη κοινοβουλευτική ομάδα.
Υπόσχεται δε ότι το συνέδριο της ΝΔ θα γίνει αμέσως μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης, με σκοπό την εκλογή του διαδόχου του Αντώνη Σαμαρά, του πρώην πρωθυπουργού που κράτησε την χώρα όρθια και μέσα στο ευρό.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά της λιτότητας, εξαπέλυσε μύδρους κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΜΥΡΑ ΠΟΤΑΜΙ ΝΔ  αλλά και κατά του ΣΠΙΝΘΗΡΑ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ εγγυάται ΡΗΞΗ μέσα στο ευρό.

Η Φώφη χτενίζεται και δεν μπόρεσε να κάνει δηλώσεις.

Οι φήμες για πρόωρες εκλογές έχουν φουντώσει, παρά τις διαψεύσεις του κυβ. εκπροσώπου Αδωνη Γεωργιάδη. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι νικητής των πιθανόν εκλογών με πιθανότητες αυτοδυναμίας θα είναι...

No comments: