Friday, June 12, 2015

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΕΡΟΚΙ

-Πατέρα θα μου δώσεις το Τσερόκι σου να πάω για σέρφινγκ;
-Οχι να πάρεις δικό σου
-Πατέρα τρελάθηκες;
-Εγώ; Εσύ θα τρελαθείς με τις νέες προσφορές της Τζιπ

Αυτή η ραδιοφωνική διαφήμιση παίζει πριν ή μετά από τα κοινωνικά μηνύματα που σε παροτρύνουν να αφήσεις μια σακούλα τρόφιμα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ που παρεμπιπτόντως έχει τρομερές προσφορές στις μπατονέτες  και στο φιλέτο σολομού που παρεμπιπτόντως παραμένουν στο χαμηλό ΦΠΑ, σαν είδος πρώτης ανάγκης. Γιατί όλοι μαζί με το Σκάι μπορούμε.

Και λες καλά πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ο διαφημιστής.

Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα οφείλεις να του βγάλεις το καπέλο του επαγγελματία γιατί "είδε" κάτι που οι περισσότεροι δεν φαντάζονται. Οτι υπάρχει ένα target group που είναι πρόθυμο να αγοράσει ένα δεύτερο Τσερόκι, ένα σκάφος ίσως, οτιδήποτε τέλος πάντων θυμίζει την "γλυκιά ζωή" πριν καταλήξουμε εδώ. 
 
Είναι αυτοί που η κρίση τους άγγιξε όπως η βροχή το αδιάβροχο.

Είναι αυτοί που φωνάζουν μέσω Πορτοσάλτε κι άλλων πολύχρωμων παπαγάλων Ευρώ πάση θυσία ακόμα κι αν πεινάει ο κόσμος. Την ίδια στιγμή που προφητεύουν την συντέλεια του κόσμου κάθε τρις και λίγο, τρομοκρατώντας.

Είναι αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο οι διευθυντές Τραπεζών και τους λένε να στείλουν τα λεφτά στη Γερμανία.

Οι ίδιοι που θίγονται όταν κάποιος τολμήσει να τους αποκαλέσει  Γερμανοτσολιάδες και λένε μπράβο στο Ποταμίσιο Κασιδιάρη που τραμπουκίζει, επικαλούμενος σαν άλλοθι τον θείο του που ήταν Αντιστασιακός, λερώνοντας την μνήμη του

Αυτοί που δεν ντρέπονται να έχουν σαν επιχείρημα "το μαζί τα φάγαμε" για να καλύψουν τις λαμογιές τους.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν ας κόψουμε/μειώσουμε/αναμορφώσουμε το ΕΚΑΣ, ας κάνουμε βιώσιμο το Ασφαλιστικό Σύστημα, ας απολύσουμε τους περιττούς, ας αυξήσουμε το ΦΠΑ στα τρόφιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ας κάνουμε επιτέλους μεταρυθμήσεις, το καλεί το Εθνικό Συμφέρον, ΠΑΠΑΡΙΑ. Απλώς ήρθε η ώρα ο κανακάρης κάποιου να αποκτήσει το δικό του Τσερόκι σε συμφέρουσα τιμή.

No comments: