Tuesday, June 23, 2015

...ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑΝΕ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ

Κάποιοι, αν όχι το ξέραμε, τουλάχιστον το ψυλλιαζόμαστε. Στο τέλος νικάνε οι νοικοκυραίοι. Αυτό που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ήταν, ότι το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχε αλωθεί από τους νοικοκυραίους πολύ πριν τις εκλογές. Ισως από τότε που εκτινάχθηκε στα πρόθυρα της εξουσίας.

Τότε που κάποιοι άρχισαν να προβάρουν κουστούμια διαχειριστών της κρίσης. Γιατί είναι φανερό πλέον ότι μέχρι εκεί έφταναν οι φιλοδοξίες τους.
 Εναρμονισμένες με αυτές των ψηφοφόρων που τους έδωσαν την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Την δεύτερη, δεν τόλμησαν καν να την διεκδικήσουν,  από την στιγμή που αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι, με τους υπάρχοντες κανόνες, αντί να τους αλλάξουν. Γιατί έτσι τους βόλευε.


Ετσι κάπως φτάσαμε στο παραπέντε μιας, τηρουμένων των αναλογιών, νέας Βαρκιζας. Γιατί έπρεπε να το ξέρουν από την πρώτη στιγμή ότι σε τέτοιου είδους συγκρούσεις ο νικητής τα παίρνει όλα και δεν δείχνει έλεος. Και ο ηττημένος γίνεται έρμαιο της χλεύης του κάθε τελειωμένου πασόκου.

Απ' ότι φαίνεται το Σαββατοκύριακο είναι η ημέρα της Κρίσης. Η ημέρα που κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.
Οσοι έχουν αποφασίσει ότι ο ταιριάζουν τα χνώτα τους με την Φώφη και το Σταύρο στο καλό και να μας γράφουν.

Οι υπόλοιποι αν υπάρχουν, ας μας δώσουν πίσω το κόμμα.

No comments: