Saturday, June 13, 2015

ZAPPING





                                                                                                                      Του Count Miden


Τον τελευταίο καιρό βλέπω ελάχιστη τηλεόραση, κανά ντοκιμαντέρ, καμιά ταινία, σπάνια ειδήσεις. Κάνοντας το γνωστό ζάπινγκ το μεσημέρι το πιο ενδιαφέρον είναι το κανάλι της βουλής με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.
Για να βλέπεις πλέον επικαιρότητα πρέπει να έχεις αναπτύξει φίλτρα και άμυνες, να διακωμωδείς αυτά που ακούς αντί να τρομάζεις, να σκέφτεσαι γιατί λέει αυτό που λέει αυτός που το λέει.

Στην εν λόγω επιτροπή λοιπόν το μεσημέρι έφτασε το θέμα στην κλήση του Στουρνάρα για να εξηγήσει τον λόγω που εκπρόθεσμα υπέγραψε τον νόμο για τη Siemens, αφού δεν τον είχαν υπογράψει 2 προκάτοχοι του και δεν είχε κυρωθεί από την βουλή σε 45 μέρες και άρα είναι άκυρος.
Μετά από το κολοσσιαίο επιχείρημα του Μειμαράκη ότι "αφού είναι στην τράπεζα της Ελλάδος και άρα έχει ρόλο στο ΔΝΤ και στην διαπραγμάτευση δεν θα ήταν σωστό να τον καθυστερούμε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή". Βάλαμε δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα και να μην τον ενοχλήσουμε που πάει να ξεκοκαλίσει τα τελευταία. Ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του σε νόμο-σύμβαση άκυρο κατά των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου είναι απαραίτητος στην διαπραγμάτευση μας. Έλεος μια εργασία δεν μπορείς να δημοσιεύσεις αν υπάρχει υποψία σύγκρουσης συμφερόντων και εδώ που υπάρχουν ενδείξεις να μην τον καλέσουν ούτε στην επιτροπή γιατί ο χρόνος του είναι πολύτιμος για την σωτηρία της πατρίδος, έλεος; ηλεος ηλεος ζαβαρακατρανεμια.

Πρέπει να κλαις ή να γελάς; Ευτυχώς που μετά μιλούσε η Μακρή, με λόγο καθαρά νομικό με άρθρα νόμους και κανονισμούς που τεκμηρίωναν τη θέση της, συνεχείς διακοπές. Η Κωνσταντοπούλου κάνει παρατηρήσεις "Κυριε Μειμαράκη σταματήστε να μιλάτε, κύριε Τραγάκη γυρίστε μπροστά σας"

Τραγάκης: "δεν θα μου ξανακάνετε εμένα παρατήρηση είμαι 40 χρόνια εδώ μέσα εσύ που είσαι 2"

Κωνσταντοπούλου: "επειδή είσασταν 40 χρόνια και είχατε μάθει να κάνετε έτσι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να τα κάνουμε σωστά τώρα"

Ανεκτίμητο, μια μικρή δόση ανταπόδοσης χρόνων χλευασμού.

Του Βενιζέλου που έλεγε "εμείς λέμε την αλήθεια, τις λεπτομέρειες θα τις πούμε στα απομνημονεύματα μας" θεωρώντας τον εαυτό του άτρωτο, αλλά προχτές στη βουλή κούναγε το δάχτυλο στον Βαρουφάκη σε μια ομιλία που από κάποιους θεωρήθηκε η κορυφαία του. Ξανά έλεος τόσο χαμηλά έχει πέσει ο πήχης;

Του Πάγκαλου που έλεγε "ε τώρα με τον ένφια θα πρέπει να πουλήσω κανα σπίτι γιατί έχω 70 και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω" τι λες ρε παχύδερμο που σε βλέπει ο άλλος με τα μάτια μαυρισμένα από την πείνα και το ψυγείο άδειο, με τα παιδιά του να κλαίνε;

και το κορυφαίο, Στουρνάρας "ξέρω πως είναι να παίρνεις 500 ευρώ και η μάνα μου τόσα παίρνει"

Τα πρωινά βάζω λίγο τα παπαγαλάκια του Μέγκα να γελάσω.
Δήμαρχος Ιεράπετρας "το νοσοκομείο μας έχει κλείσει, δεν έχουμε γυναικολογικό, μικροβιολογικό, παιδίατρο, είμαστε μια πόλη 50 χιλιάδων"
Καμπουράκης "ε εντάξει τώρα να τελειώνουμε με τα πρωτεύοντα, διαπραγμάτευση, και μετά να δούμε τα δευτερεύοντα"
Το να μείνουν 50 χιλιάδες χωρίς βασική δομή υγείας είναι δευτερεύον, να γελάσω ή να κλάψω
Οικονομέας "τι θα γίνει με την διαπραγμάτευση; με έχει πιάσει πανικός, αγχώνομαι"
Γελάω,

No comments: